va de mestres

Amb un principi, sense un final

dissabte, 15 de desembre del 2012

CmapTools

Què és?
És un programa gratuït per les escoles i entitats sense ànim de lucre. Serveix per dissenyar mapes conceptuals, que tothom els pot veure.
Quan ens registrem se'ns crea una carpeta pròpia que és on trobarem tots aquells mapes que anem realitzant durant el temps.

Característiques:
  • Permet crear mapes conceptuals
  • Permet establir relacions entre els objectes
  • Poden ser exportats a diferents formats, com pdf, pàgina webs..
  • Permet treballar conjuntament amb Internet.
Aquest programa, ens l'han ensenyat per que durant el semestre anem adquirint nous coneixements i en Jorge ens ha demanat que per final del semestre puguem establir relació entre tots aquells que hem après.
Aquí us deixo amb el mapa que he realitzat, sobre el coneixements adquirits a GITIC



Personalment, he pogut comprovar que és una eina molt útil i fàcil de fer servir, sé que per estudiar faré servir-ho ja que estalvies molta feina i és més ràpid que fer-ho a mà


Cmap Tools és un programari multiplataforma de creació i edició de mapes conceptuals per mitjà d'unes aplicacions escrites en Java. Fou desenvolupat pel professor Alberto Cañas i el seu equip de l'IHMC (Institute for Human and Machine Cognition, PensacolaEstats Units).Permet tant el treball local individual, com a Internet. Possibilita la navegació pels mapes realitzats. Té una interfície senzilla i fàcil d'utilitzar.
Ens ofereix moltes plantilles llestes per a usar i força objectes: figures geomètriques, molts tipus de fletxes, estrelles ... encara que permet, també, pujar imatges des del nostre ordinador. Es poden fer diversos mapes alhora que es col·loquen en diferents pestanyes. Permet convidar col·laboradors, afegir comentaris i enviar el mapa per correu. D’altra banda, es pot exportar com a imatge o PDF per desar-lo al nostre ordinador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada