va de mestres

Amb un principi, sense un final

diumenge, 30 de desembre de 2012

Les TIC i les TAC

A l'escola..

Els 4 possibles models d'ús de l'ordinador a l'escola.

El primer de tots es tracta de que l'ordinador com a mestre. Es basa en el constructivisme. Ja que tots aquells coneixements que el nen pot aprendre, es poden introduir en programes a l'ordinador i el nen aprendre des d'allà sense fer-se necessària la figura del mestre.

El segon és l'ordinador com a alumne. Aquest, també es basa en el model constructiu tot i que de forma diferent. Aquesta opció va aparèixer uns 20 anys més tard i es caracteritza per veure el nen de manera activa i que el seu aprenentatge és adquirit a partir de la interacció amb l'entorn, en aquest cas, amb l'ordinador.


El penúltim és l'ordinador com a laboratori. En aquest cas ens trobem davant del model experimental ja que en cap moment se li diu el nen el què ha de fer o com ho ha de fer. Sinó que és ell qui experimenta i descobreix interactuant amb l'ordinador.

I finalment, l'ordinador com a eina de treball. Aquesta opció és la que ha triat enJorge per anar desenvolupant totes les classes de GITIC d'aquest semestre. Tracta de crear coses a partir dels ordinadors i aquests vistos com a suplement.A l'altre mitjà hora, ens hem posat per grups i hem realitzat una presentació sobre les TIC i les TAC a l'escola. Cada grup tenia una diapositiva diferent, d'aquesta manera hem realitzat una "super" presentació, entre tots els alumnes d'Educació Primària 1N-1M 
Jo he anat amb l'Andrea Pulido, i hem realitzat la diapositiva 32.

Aquí us deixo tota la presentació sencera, espero que us agradi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada